Lounge musik

ist2_2258184-shelf-of-music-vinyl-recordsJa, hvad er Lounge musik egentligt?

Lounge musik er et udtryk der bruges for den type musik, der bliver spillet på steder som en cocktail bar, café, beach club, reception etc. Altså alle steder hvor musikken leverer en bestemt stemning.

Terminologien “Lounge musik” kan i princippet indeholde alle musikgenrer. Udtrykket oprinder fra jazz, men har sidenhen udviklet sig med musiktraditioner fra hele verden. Dog er genrer som jazz, latin og funk hovedelementerne i lounge musik, men genrer som house, chill-out og electronica bliver i ligeså høj grad benyttet.

Thomas’ musikvalg spænder typisk fra chillout genrer som downbeat, ambient og nu-jazz med vægt på den funky lyd, til latin med genrer som bossa og brazil, og så selvølgelig mere uptempo deep-, soulful- og funky-house. Dog hænger musikvalget meget sammen med arrangementets formål.

Et formål kunne være at udvikle stemningen fra afslappet og hyggeligt til en decideret fest-stemning. Det kunne for eksempel være til et cocktail party.

Et andet formål kunne være en reception, hvor stemningen forbliver konstant, og musikken dermed bringer en hyggelig og afslappet atmosfære til omgivelserne.

Mulighederne er uendelige, men prøv at kigge under arrangementer og få lidt inspiration til dit næste arrangement.